Borok


article image
György-Villa Cabernet Sauvignon és Villányi Merlot

A György-Villa borkülönlegességei a fehérborairól ismert Etyek-Budai borvidékről és a vörösborairól méltán híres Villányi borvidékről származnak.

György-Villa Cabernet Sauvignon

Színe mély rubin. Illata intenzív, tobzódik a piros bogyós gyümölcsökben. Háttérben egy kis fekete ribizli és diszkrét finom fűszeresség. Szájban lédússág és vibrálás. Itt minden a gyümölcsökről szól, és korty kortyot követ.

György-Villa Villányi Merlot

Pulzáló illatában az erdő gyümölcsei csábítanak. Nem csak a feketeszederből és az áfonyából kapunk ízelítőt, hanem az édes fűszerekben hempergett aszalt meggyből és szilvából is. Ízében egy gyümölcsfolyó, melyen csokoládéforgácsok lebegnek. Ízek áradása.

György-Villa Etyek-Budai Chardonnay

Mintha csak egy különleges gyümölcsfán telepednénk meg, ahonnan egyszerre szedhető az érett alma, a lédús körte és csak egy karnyújtásnyira van az illatos őszibarack is. Az ízek olyan játéka ez, amikor egy gyümölcsnek több arca is van. Mindegyik harsány és élettel teli. A savak pedig mint egy cintányér adják az ütemet a kortynak.


György-Villa Pinot-Noir Rose

Színe a barackvirágra emlékeztet. Illata könnyedséget és laza eleganciát sugároz. Citrusok, grapefruit, görögdinnye és egy kis piros ribizli. Ízében a gazdag és érett piros gyümölcsök újra megidézik a nyarat és egy kicsit a gondtalanságot is. Barátokkal vagy nélkülük, hidegen és bármikor.

article image
Tokaji aszú és szamorodni

Tokaji aszú

A tokaji aszú vagy röviden aszú a Tokaj-hegyaljai borvidéken előállított aszúbor, vagyis aszúsodott szőlő felhasználásával készített desszertbor, borkülönlegesség. A tokaji borok közül a leghíresebb. Évszázados technológia alkalmazásával készül, amelynek alapja az aszúsodott szőlőszemek késői szüretelése és az ezt követő különleges borkészítési eljárás.

Tokaji szamorodni

A tokaji szamorodni a Tokaji borvidék területén termett, a nemesen rothadt, tőkén aszúsodott szőlőszemeket is tartalmazó, válogatás nélkül szedett szőlőfürtök feldolgozásával állítják elő. Legalább 21 tömegszázaléknyi természetes eredetű cukrot tartalmazó mustból szeszes erjedés útján nyert tokaji borkülönlegesség. A forgalomba hozatal előtt legalább két évig fahordóban érlelik. Tényleges alkoholtartalma 12%.